dilluns, 18 de març del 2013

Veus Poètiques comença a caminar


L'objectiu que persegueixen les sessions de Veus Poètiques és introduir els assistents en el coneixement d'un autor o autora de poesia del nostre país. En el coneixement de l'obra, esclar, però també en la del poeta. Intentem visualitzar l'home o dona que hi ha darrere de la poesia, no quedar-nos solament amb el poema com a resultat final i traslladar l'experiència vital del poeta al lector. 

Els tallers, d'aproximadament 1 hora de durada, inclouen una breu presentació del poeta o poetessa a què està dedicada la sessió i una breu clausura en suport àudio-visual; un esbós biogràfic de l'autor o autora amb referències a la manera com la vida ha influït en la seva obra, i la recitació o lectura crítiques i posada en comú d'uns quants poemes. 

Naturalment, els tallers estan oberts a la participació dels assistents en qualsevol moment, bé sigui per exposar les seves opinions, fer aportacions personals o recitar o llegir algun poema.

En definitiva, es tracta que tots plegats ens reconeguem en la poesia i deixem de veure-la -com passa massa sovint- com un gènere literari críptic i llunyà i en gaudim plenament.


Dijous, 21 de març, ens estrenem a la Biblioteca de Masquefa amb Joan Salvat-Papasseit.